Perfil biogràfic (català)

Lola Casas Peña. Perfil biogràfic.

(Català)

Més de 40 anys exercint de mestra d’Educació Primària.

Formadora del professorat.

Conferenciant  sobre temes de literatura infantil i juvenil destinades a pares, mestres i nens.

Més de 30 obres publicades entre assajos sobre literatura, contes i poesia per a públic infantil i juvenil.

Tenint en compte que vaig començar als disset i duc més de quaranta anys dedicada a l’ensenyament, és fàcil deduir que ja tinc “una certa edat”.

Exerceixo de mestra en una escola pública i, a pesar dels molts problemes que envolten al món escolar, no em sento cremada. Esperem que la jubilació, que ja s’acosta, m’agafi amb els mateixos ànims.

Durant quatre anys, i al costat dels alumnes de l’escola Camí del Mig de Mataró, vam mantenir correspondència amb l’autor britànic Roald Dahl. Fruit d’aquesta relació, va néixer el llibre Tot Roal Dahl (Ed. La Galera) que ha estat revisat i ampliat en 2008 . També, al costat dels meus alumnes, he realitzat quatre migmetrajes, dos d’ells premiats pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Diuen que sóc poeta. La veritat és que jo no acabo de creure-m’ho del tot. Diria que, més aviat, sóc una mestra que escriu poemes. La meva tasca consisteix a jugar amb les paraules i oferir els resultats a nens i joves. Sembla que a aquests els agrada ja que, en els deu anys que duc d’escriptora, tinc en el meu haver més de trenta llibres publicats. De moment em diverteixo molt escrivint. El dia que m’avorreixi, deixaré aquest treball i em passaré a unes altres tasques que em complaguin més.

M’encanta el mitjà radiofònic i, des de fa dos anys, setmanalment, porto a terme un programa sobre literatura a Mataró Ràdio que duu per títol Un llibre no és una illa .

M’agrada molt el cinema i la música. Sóc una gran fan del compositor rus Diimitri Xostakòvitx. També em fascinen els ocells i la meteorologia.

No llegeixo mai les crítiques (ni sobre els meus llibres ni sobre els dels altres) No m’he presentat mai a un premi literari i, encara que no pot dir-se d’aquesta aigua no beuré, dubto que ho faci

alguna vegada.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s